Andere werk omgeving nodig? Misschien een van deze steden?

Nederlands weer we kennen het wel; regenachtig, weinig zon en te veel wind. Waarom niet ergens anders een leuke baan vinden of het bedrijf verplaatsen naar het buitenland? Allemaal opties, maar naar welk land zou u dan gaan? Uit onderzoek is gebleken dat u het beste naar 1 van de tien volgende steden kunt gaan

 1. Lissabon, Portugal

lissabonOp de eerste plaats Lissabon dit komt door het heerlijke weer, het snelle internet en de veiligheid. In Lissabon is de gemiddelde temperatuur van mei tot en met oktober zo’n 25 graden  en valt er amper neerslag. Portugal is vanzelfsprekend ook het land bij uitstek voor liefhebbers van vis, vlees en wijn. Na een lange werkdag lekker neerstrijken op een terrasje is de ultieme vorm van ontspanning als u hier wilt gaan settelen. Voor leuke banen kunt u op hier klikken.

 1. Miami, Noord-Amerika

maimiEen stukje verder weg ligt Miami de stad van prachtige huizen, witte stranden . Ook staat Miami bekend als een dure stad, maar wel een mooie plek om te gaan werken. Het weer in Miami is van februari tot oktober rond de 20 graden. Klik hier voor leuke banen in Miami. en een blauwe zee

 1. Sevilla, Spanje

sevillaSevilla staat bekend om haar schoonheid en sfeer door Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker indruk op u maken als u Sevilla bezoekt. De flamenco is daar ontdekt dus misschien na het harde werken een dansje pakken op het grote plein of juist in de kleine cafés om de stress los te laten. Klik hier voor leuke banen in Sevilla.

 1. Las Palmas, Spanje 

laspalmasHet Spaanse eiland heeft heel wat te bieden. In het zuiden van het eiland kunt u van de mooiste stranden genieten, in het hart van het eiland kunt u eindeloze wandelingen maken en in de hoofdstad Las Palmas, waar toeristen nauwelijks komen, valt genoeg te beleven. Voeg daaraan toe een ongelooflijk lekker klimaat en een goede bereikbaarheid, en de keuze is al snel gemaakt. Maar wees gewaarschuwd: u krijgt per jaar een grote stroom logees te verwerken! Klik snel hier voor leuke banen in Las Palmas

 1. New Orleans

newEen stad uit de Verenigde Staten. New Orleans staat op de vijfde plaats vanwege de vele kansen en mogelijkheden, de kwaliteit van het internet, het goede nachtleven en de hoge kwaliteit van leven. Het klimaat is er wat minder, hete zomers, maar vooral het hele jaar door veel kans op neerslag. In het najaar is de kans op orkanen hier ook vrij groot. De banen die daar te krijgen zijn kunt u hier vinden.

 1. Bristol, Verenigd koninkrijk

bristolNiet het lekkerste weer wat u kan bedenken, maar wel een stad waar veel mogelijkheden zijn. Zo zijn er veel bedrijven die personeel zoeken en de prijs van de huizen zijn relatief laag. De prijs van de luxere huizen is aan het stijgen. Werken in Bristol? U vindt het hier.

 1. Marseille, Frankrijk

MarseilleMarseille staat vooral bekend om het nachtleven en de hoge werkgelegenheid. Marseille is de grootste handelshaven en heeft na Parijs het grootste aantal inwoners. In het weekend met een bootje de zee op of juist lekker op de boulevard lopen het kan allemaal. Voor de banen die nu worden aangeboden kunt u hier kijken.

8.Bratislava, Slowakije

BratislavaDe belasting in de stad is erg laag waardoor het aantrekkelijk is voor ondernemers om daar hun bedrijf te vestigen. De stad is daarom ook heel goedkoop. Deze stad zal echt een aanrader zijn voor ondernemers en niet zo zeer voor particulieren.

 1. Vancouver, Canada

vancouverDe Canadese stad scoort hoog als het gaat om de omgeving. Dicht bij de natuur, mooie stranden en verder is het er vredig en geniet u er van veel vrijheid. Een heerlijk gevoel en zeker als er nog een leuke baan en huis aan over gehouden kan worden. Misschien staat de baan die u zoekt er wel tussen, klik hier voor meer informatie.

 1. Porto, Portugal

portoDeze Portugese stad is erg veilig, heeft een goed klimaat en een strand in de buurt. Zo is de temperatuur van februari tot oktober gemiddeld 17 tot 22 graden. De werkgelegenheid in Porto is hoog vooral in de havengebieden. Wilt u weten welke banen er aangeboden worden klik hier.

 

Benieuwd waar u beter niet naartoe kunt gaan? Hetzelfde onderzoek toont aan dat u zich beter niet kunt settelen in steden als: Nairobi, Jakarta, Kathmandu, Beijing en Sint-Petersburg.

 

 

Niet vindbaar op het internet? Misschien ligt het wel aan uw SEO

Voor zakelijke bedrijven is het van belang dat de zoekmachine functie goed werkt. Nieuwe klanten komen via het internet. Zonder bezoekers zal een website er niet in slagen om onlineklanten te genereren. En nieuwe klanten, dat is waar bedrijven naar op zoek zijn. Succes haal je uit een zoekmachine die geoptimaliseerd is.

De achterliggende theorie luidt als volgt: SEO (search engine optimization) leidt tot meer bezoekers, en deze klanten leiden tot trouwe klanten. Het klinkt heel makkelijk, maar voor veel bedrijven is het in de praktijk toch best lastig. Veel ondernemers wortelen ermee dat ze online niet te vinden zijn op het wereldwijde web en de zoekmachine marketingbureaus schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Veel marketingbureaus laten u de hoofdprijs betalen om in een ranking bij google te staan maar met deze 6 tips kunt u dit zelf. Dus wacht niet langer met lezen.

Tip 1 Woorank.com

Met Woorank wordt de website onderzocht en komt er een analyse uit wat er goed aan de website is en wat er juist verbeterd kan worden. Volg de stappen en ontdek waar uw site op kan verbeteren. Op Woorank.com vult u de URL van je website in en klikt u op ‘Website review’ om de SEO-check te beginnen. Vervolgens krijgt u een score van tussen de 0 en 100 die weergeeft hoe goed uw website op dit moment geoptimaliseerd is. Alle elementen waar groene vinkjes voor staan zijn zaken die u al goed voor elkaar hebt. De rode kruisjes geven u aandachtsgebieden aan. Kijk welke van de voorgestelde aanpassingen u meteen door kunt voeren en probeer op termijn ook de andere ‘fouten om te verbeteren’ aandacht te geven.

Tip 2 Zoek woorden moeten matchen

Google zoekt naar matches met het ingevulde zoekwoord door de gebruiker. Het gaat hier niet alleen om directe matches, maar ook om synoniemen en woordgebruik. Zo kan u “de zonnigste vakantiebestemming” zoeken. Aan welke criteria voldoet de zonnigste vakantiebestemming? Dit kan bij elke klant anders zijn door bijvoorbeeld de prijs of ervaring met de bestemming. Google bekijkt soortgelijke pagina’s en de context op de website. Wanneer veel websites de zonnigste vakantiebestemming gelijkstellen aan de kwaliteit van de vlucht gaat google de vlucht als gelijkwaardig woord zien voor de zonnigste vakantiebestemming. Daarom moet u ervoor zorgen dat dit wordt voorkomen door goed te kijken naar titels en subtitels.

Tip 3 Verbeteren van de content op uw website

Naast de zoekwoorden matches, bekijkt google inhoud van de website. Zo kan het zijn dat google het woord wat u heeft gebruikt met een hele andere context vergelijkt. Wanneer je content aanbiedt over een bepaald onderwerp en de associatie termen ( dit zijn de verbindingen tussen het onderwerp en de tekst)  zijn niet genoemd in het bericht, kan google uw website als “niet relevant” zien. Dit kan consequenties hebben voor de zoekresultaten. Wanneer u dit wel doet, is de kans groot dat u een hogere score krijgt in de google ranking.

Tip 4 Het verbeteren van de lay-out

Het formaat van de content is belangrijk. Hier wordt onder andere de lengte van de content, indeling van de pagina en woord en beeld onder verstaan. Regelmatig gebruiken ranking pagina’s grote titels en juist weinig tekst. Voor klanten is beeld een belangrijk onderdeel. Als google merkt dat het een te lange titel is, veel tekst bevat en geen beeld heeft zal het bericht een lage ranking krijgen. Hiermee geeft u aan google het signaal dat het niet relevant is voor uw doelgroep. Kortom besteed dus aandacht aan de lay-out van uw website, stel uzelf eens de vraag ‘is uw website nog wel up to date en van deze tijd?’.

Tip 5 Interactie op de website plaatsen.

Steeds vaker zetten bedrijven filmpjes, animaties en tools op de website. Hiervoor beloond Google hun, omdat dit interactie en visuele media is op de website. Stel dat iemand een liedje zoekt dan gaat google opzoek naar naar dat liedje of audio fragment. Het kan ook zo zijn dan mensen iets willen berekenen, als u dan op de website een rekenmachine hebt kan u boven aan komen te staan met deze zoekopdracht.

Tip 6 Verbeteren met betrouwbaarheid

Het klinkt heel logisch maar google analyseert of er fouten zitten in het systeem en of het wel echt een betrouwbare website is. Vooral als het gaat om wetenschappelijke of gezondheidsvragen. Als u stukken levert op internet die niet overeenkomen met andere teksten dan kan google u minder gaan vertrouwen als website. Dit geeft als resultaat dat u in een lagere positie in de zoekmachine komt. Hierom is het van belang om kennis te hebben van de inhoud op uw website en dit moet u regelmatig controleren.shutterstock_379771354

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten waar zoekmachines als Google naar kijken, maar
wanneer u deze 6 tips toepast komt u al een heel eind in het verbeteren van uw SEO. Laat de klanten maar komen!

Ook als ZZP’er kun je voor je pensioen sparen!

Na jaren in loondienst te hebben gezeten heeft u er toch voor gekozen om voor u zelf te beginnen. Dan heeft u natuurlijk ook de vraag “maar hoe zit het dan met mijn pensioen?”. Wilt u straks na uw 67ste met een mooi pensioenpotje kunnen leven zonder dat u spijt zult krijgen van het zelfstandig ondernemen? Bekijk dan deze 5 tips hoe u straks zorgeloos met pensioen kan gaan.

 1. AOW (Algemeen Ouderdom Wet)

Iedereen in Nederland die de gerechtigde leeftijd heeft bereikt heeft recht op een AOW-uitkering. Of u in loondienst bent geweest of als zelfstandig ondernemer, maakt daarvoor niet uit. Na uw 67ste  heeft u dus recht op een AOW uitkering, maar dat bedrag is voor gepensioneerden niet toereikend om langdurig zorgeloos te kunnen genieten van hun oude dag.

Hoeveel AOW u krijgt, hangt af van:

Hoeveel jaar u verzekerd bent geweest voor de AOW(lees hoeveel jaar u gewerkt heeft), of u alleen woont of met iemand samenwoont. Ieder jaar dat u verzekerd bent bouwt u 2% pensioen op. Als u voor uw 50ste bent verzekerd krijgt u het gehele AOW  bedrag na u 67ste uitgekeerd.

 1. Sparen

Zelf geld opzij zetten is natuurlijk ook een goede manier om een inkomen te reserveren voor na uw 67ste. Dit is voor de meeste ondernemers een voor de hand liggende manier om een aanvullend pensioen op te gaan bouwen, maar ook sparen kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor elke maand een X-bedrag opzij zetten of juist kiezen voor misschien wel het verdubbelen van uw geld met aandelen.

U kunt gaan beleggen met verschillende aandelen in verschillende branches. Als u vroeg begint met de aandelen kopen kunt u ze voor een langere tijd laten staan en op het goede moment gaan verkopen. Bij verschillende banken hebben ze ook advies uren waar u uw vragen kan stellen en waar adviseurs u kunnen helpen met geldzaken.

 1. FOR (Fiscale Oudedagsreserve)

De oudedagsreserve, ook wel afgekort voor FOR, is een handig fiscaal hulpmiddel waarmee u jaarlijks een deel van de winst van het bedrijf mag reserveren voor de oudedagvoorziening. U kunt alleen gebruikmaken van de FOR regeling als u een eenmanszaak, vennootschap onder firma(VOF) of maatschap heeft. Let op: Bij deze vormen van een oudedagsreserve betekent niet dat u werkelijk geld opzij zet. Deze regeling geeft u slechts uitstel van belastingheffing over dat specifieke deel van de winst.

Op korte termijn levert u dat aanzienlijk veel voordeel op, maar vergeet niet dat wanneer u met pensioen gaat, u alsnog geld verschuldigd bent aan de belastingdienst. Dit bedrag valt echt wel lager uit, omdat het belastingtarief minder hoog is dan voor uw pensioengerechtigde leeftijd. Pensioen opbouwen doet u door van uw opgebouwde FOR bijvoorbeeld een lijfrente aan te kopen. U kunt kijken voor meer informatie bij de belastingdienst (URL onder het woord Belastingdienst.

 1. Lijfrente

Een lijfrente is een pensioenregeling die u afsluit bij een verzekeringsmaatschappij waarbij u maandelijks of jaarlijks een bedrag stort. U kunt ook hogere bedragen storten als u dit wilt. De verzekeraar is degene die met u geld gaat beleggen. Het kapitaal dat de verzekeraar op dat moment heeft opgebouwd wordt door hem aan u uitgekeerd.  Wilt u meer weten over de lijfrente klik dan hier

 1. Als DGA pensioen opbouwen

Indien u een BV (Besloten Vennootschap) en hiervan ook de DGA (Directeur groot aandeelhouder) bent, is het mogelijk om uzelf pensioenregeling toe te zeggen. Deze regeling kan zowel in uw eigen BV als bij een verzekeraar worden neergezet. Voordat u deze beslissing maakt is het belangrijk om eerst advies te vragen aan een deskundige dit kan bijvoorbeeld uw pensioenadviseur of een accountant, zodat u uiteindelijk een goede beslissing kunt nemen.pensioenblog

Zoals u kunt zien, zijn er voor ondernemers genoeg mogelijkheden om pensioen op te bouwen.
Bent u er nog niet helemaal uit? Dan zijn er verschillende banken die u persoonlijk en deskundigadvies kunnen geven.

De weg naar succesvol ondernemen in 10 stappen

Bij het opstarten van een bedrijf komt veel kijken zo zijn er heel veel punten waar u eerst over moet nadenken voordat u kunt  beginnen. Zoals: Wat voor bedrijf wil ik gaan starten? Ga ik online beginnen of wil ik een fysieke winkel opstarten? Is er wel genoeg animo voor wat ik wil gaan verkopen? Allemaal vragen waar eerst goed over na gedacht moet worden voordat u kan beginnen. Met deze 10 stappen kunt u beginnen aan een ondernemersplan die u moet voorleggen aan bijvoorbeeld de bank of de KvK.

 1. Onderzoek naar de mogelijkheden

U wilt een bedrijf starten. Maar wat voor bedrijf? Meeste ondernemers beginnen met een vaste baan om vanuit loondienst iets te gaan opzetten. Zo spaart u geld en ben u toch bezig met uw onderneming. Als u een bedrijf wil starten in bijvoorbeeld: Sales & Acquisitie dan kunt u zich ook aanbieden als ZZP’er of als freelancer.

 1. Verkennen van de markt die u wil gaan benaderen

Ga opzoek naar uw concurrent. Wat maakt het bedrijf speciaal? Wat zijn de USP punten (Unique Selling Point) van het bedrijf? Waarin gaat u zich straks onderscheiden? Wie is uw doelgroep en wat voor klanten wilt u straks binnen halen? Allemaal vragen die met een klein marktonderzoek in de vorm van een enquête of diepte-interview kunnen worden beantwoord.

 1. Een financieel plan is ook nodig

Om uw bedrijf te realiseren heeft u geld nodig. Dit kunt u lenen bij de bank of al voor een groot deel gespaard hebben. Met een financieel plan brengt u in kaart hoeveel u straks kwijt bent als investering in het bedrijf. Zo kunt u inschatten of het handig is om te gaan beginnen met u bedrijf. Ook gaat u hier kijken wat het verdienmodel van de onderneming gaat worden.

 1. Bedenken van de bedrijfsnaam

Uw bedrijfsnaam, een van de moeilijkste keuzes die gemaakt moet gaan worden. Een naam die makkelijk uitspreekbaar is, een naam waar u niet bij hoeft na te denken, een naam met een functie of betekenis. Deze naam zal voor de komende jaren boven aan het briefpapier staan, op de website of als logo bij de fysieke winkel. U persoonlijk wordt aan de naam gekoppeld en bij het inschrijven van de KvK heeft u deze naam nodig. Het advies is daarom ook om niet overhaast een beslissing te nemen. Ga brainstormen met uw netwerk (vrienden en familie) en kom met verschillende opties. Voordat u naar de KvK gaat controleer dan eerst of uw bedrijfsnaam niet al bezet is klink hier om deze te controleren. Ook is het belangrijk dat de domeinnaam nog wel beschikbaar is dit kunt u hier checken.

 1. De rechtsvorm van het bedrijf

Het is belangrijk dat u zich goed verdiept in de verschillende rechtsvormen. Zo zijn er rechtsvormen met een rechtspersoonlijkheid en rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid. Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid (Eenmanszaak, Vennootschap onder firma (VOF), Maatschap, Commanditaire vennootschap (CV)) bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor de schulden van uw bedrijf. De rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid (Besloten Vennootschap (BV), Naamloze vennootschap (NV), Coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij, Stichting, Vereniging) hebben dit meestal niet. Ook als u beslist als freelancer of ZZP’er aan de slag te gaan zult u een rechtsvorm moeten kiezen.

 1. Administratie bijhouden

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat elk bonnetje en elke factuur bewaard blijft. Dit kan digitaal maar ook op papier. U bent als ondernemer wettelijk verplicht deze documenten bij u te houden en deze 7 jaar te bewaren. Gegevens van onroerende zaken (fabriek, huis, winkelpand en grond daaromheen ) moet u 10 jaar bewaren. Ook als u na 2 jaar stopt met de zaak of gaat verhuizen naar een ander pand moet u deze papieren bewaren. De administratie die in de loop van het jaar bij gehouden wordt, vormt de basis voor de belastingaangiften.

 1. Verzekeringen voor u en het bedrijf

Er zijn verschillende verzekeringen die u zou moeten gaan afsluiten. Als ondernemer kunt u aansprakelijke worden gesteld voor alle directe en indirecte schade. Als u een fysieke winkel gaat beginnen zou u een verzekering moeten afsluiten voor bedrijfsschade zoals: brand of waterschade. Als u personeel gaat aannemen is het ook verstandig om een AOV-Verzekering (arbeidsongeschiktheid) te gaan dit is niet verplicht. Ook kunt u conflicten krijgen met leveranciers, klanten of werknemers. In dat geval kun u gebruik gaan maken van een rechtsbijstandsverzekering.

 1. Voldoet uw bedrijf aan alle eisen?

Voor u begint moet u goed weten waar de zaak aan moet voldoen. Als u een fysieke ruimte wilt (bijvoorbeeld: kapsalon)bedenk u goed of dit mag volgens het bestemmingsplan? De gemeente waar u het bedrijf gaat staan kunt u daar het beste mee helpen, soms staan er ook informatie/eisen op de gemeente website vermeld en kunt u het dus gemakkelijk online terugvinden.

 1. Inschrijven bij de KvK en aanmelden bij de belastingdienst

Bent u helemaal klaar en bent u er 100% van overtuigd dat u dit wilt? Dan kunt u zich gaan inschrijven bij de KvK (Kamer van Koophandel). Wat gaat u doen bij de KvK? U moet eerst een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel zelf. Het inschrijven bij het Handelsregister bedraagt €50,- dit is eenmalig. Als u hier bent geweest krijgt u een btw-nummer en een KvK-nummer met deze 2 nummer kunt u de eerste orders gaan ontvangen en de facturen gaan uitschrijven. Goed om te weten is dat u minimaal een week voor de lancering van het bedrijf zich moet gaan inschrijven.

 1. Het netwerken met de eerste potentiële klantshutterstock_224800585

Uw ondernemersplan is klaar, de financiering bij de bank is rond, uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. U kunt beginnen met de eerste klanten binnen halen. Voor startende ondernemers is het belangrijk het via de mond tot mondreclame te hebben en het verspreiden van sociaal media.

 

U ziet het, als startende ondernemer komt er best veel op u af. Toch liever hulp van derden bij het opzetten van uw bedrijf?  Er zijn voldoende instanties die u kunnen bijstaan, zo organiseert de Rabobank bijv.. diverse activiteiten en ook de Kamer van Koophandel geeft veel advies.

Succes! En u weet het… ‘één stap tegelijk’.

Van acht naar zes uur per dag werken?

Het antwoord op de vraag blijft lastig…
In het Zweedse Göteborg is een 2-jarig wetenschappelijk experiment naar de voor- en of nadelen van een zesurige werkweek afgerond. Het onderzoek duurde tot eind 2016.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, werkdagen van zes uur per dag. Maar in februari 2015 werd dit werkelijkheid voor de verpleegkundigen in het Svartedalens bejaardentehuis. In het kader van een wetenschappelijk experiment stapten zij over van een achturige naar een zesurige werkdag en dat ook nog eens voor hetzelfde loon.

Om ervoor te zorgen dat de patiënten in het bejaardentehuis dezelfde uren verzorging kregen aangeboden als voorheen, werden 15 nieuwe medewerkers aangeworven voor de duur van het experiment. Dit koste de gemeente een extra € 600.000 per jaar – een 22% stijging van de bruto kosten.

Uit het onderzoek kwam echter naar voren dat deze kosten gecompenseerd werden door 2 financiële voordelen.  Het ziekteverzuim onder de verpleegsters halveerde, en de werkloosheid daalde doordat er meer verpleegsters aan het werk konden. Dit betekende minder ziektekosten en minder uitkeringen. shutterstock_108438917-met-logoHet resultaat: de zesurige werkdag bleek uiteindelijk niet 22, maar 10 procent duurder dan een achturige werkdag. Had de gemeente ervoor gekozen om het loon van de verpleegsters aan te passen in plaats van hetzelfde te laten dan waren de kosten nog lager uitgevallen.

Het onderzoek heeft daarnaast duidelijk aangetoond wat de voordelen zijn voor de werknemers. Al vrij vroeg in het onderzoek werd duidelijk dat door de verkorting van de werktijd de verpleegkundigen zich gezonder en energieker voelden en ook meer tijd gingen besteden aan sociale activiteiten met de bewoners, zoals spelletjes, buiten wandelingen, gymmen of gewoon een goed gesprek. Een verhoging van de productiviteit aldus hoofdonderzoeker Bengt Lorentzon. ‘In Svartedalen lag het aantal activiteiten voor bejaarden 80 procent hoger dan in bejaardentehuizen met achturige werkdagen.’

Hoewel er dus wel degelijk kosten aan de werktijdverkorting verbonden zijn is er een verhoging in de productiviteit te zien. Nu het experiment is afgelopen zijn de verpleegsters echter weer aan het werk op basis van een 8 urige werkdag. Volgens de wethouder zorg van Göteborg Daniel Bernmar is het nooit het plan geweest om het experiment definitief te laten worden nadat het was afgelopen. ‘We wilden alleen kijken welke voor- en nadelen een zesurige werkdagen zou sorteren in een zwaar beroep zoals verpleegster. Nu kunnen we als samenleving een debat voeren over de resultaten: vinden we dat de 10 procent extra kosten opwegen tegen de immateriële voordelen, of niet?’

Bron:

The Guardian – 1

The Guardian – 2

De Volkskrant

WAT GAAT 2017 U FINANCIEEL BRENGEN?

De economie bruist en de financiële crisis lijkt voorbij, maar wat merkt de gemiddelde Nederlander daar eigenlijk van?

Afgelopen donderdag liet de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de kamer al duidelijk weten wat we kunnen verwachten in 2017.

wat-brengt-2017Zo zullen de meeste werkende Nederlanders een lichte positieve verandering terugzien op hun loonstrookje. Voor werknemers met een lager inkomen (tot ongeveer €40.000) is de plus op het loonstrookje het meest substantieel, zij hebben namelijk voordeel van het verhogen van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting (AHK).

Ook het loonstrookje van de mensen die een uitkering ontvangen en het loonstrookje van de AOW’ers gaat er volgend jaar op vooruit door de reguliere indexatie. Het is echter de verwachting dat de loonstrookjes van pensioenfondsen weinig veranderingen zullen laten zien.

Naast de verandering in ons loonstrookje heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) ook rekening gehouden met andere omstandigheden die van invloed zouden zijn op de koopkracht van Nederlanders. “De veranderingen in de inkomstenbelasting, toeslagen en de zorgpremie, samen met de ontwikkeling van lonen en prijzen bepalen het koopkrachtbeeld van 2017, gebaseerd op de meest recente economische raming van het CPB”, aldus de minister. Hierbij kan gedacht worden aan de verhoging van de huurtoeslag, zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag in 2017.

Voor het vierde jaar op rij verwacht men dat in doorsnee de koopkracht zal stijgen met 0,7%. Huishoudens met een lager inkomen gaan er iets meer op vooruit dan andere huishoudens. Circa 82% van alle huishoudens heeft per saldo een positieve koopkrachtontwikkeling.

Hoewel erop Prinsjesdag nog een gemiddelde stijging van 1% werd verwacht is deze nu bijgesteld naar een gemiddelde stijging van 0,7%. Dit heeft met name te maken met de zorgpremies die hoger uitvallen én een hogere inflatie. “Overigens krijgen huishoudens met een laag inkomen deze hogere gemiddelde zorgpremie één-op-één vergoed door een hogere zorgtoeslag”, aldus de minister.

Alles in ogenschouw genomen verbetert het koopkrachtbeeld volgend jaar dus. En dat is een goed bericht voor de meeste huishoudens in Nederland.

Goed om te weten nu de jaarwisseling voor de deur staat.

Fijne jaarwisseling!

PS. benieuwd wat er specifiek voor u wordt verwacht lees dan zelf de brief van de minister:

Ministerie Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher, 22 dec 2016 Den-Haag, 2016-0000272402.

 

3e partijen mogen straks meekijken met bankgegevens

 

shutterstock_313786052

 

 

 

 

 

Per 1 januari 2018 zal er een nieuwe wet in werking treden. Door die wet, PSD2 genoemd, zijn banken straks verplicht betaalgegevens van klanten te delen met andere partijen mits de klant daar toestemming voor geeft.Het AFM (Autoriteit Financiële Markten) is bang voor misbruik als banken gegevens uit zullen wisselen.Het AFM denkt dat er door deze nieuwe Europese wet meer cybercriminaliteit zal ontstaan.

Wat gaat er veranderen?

Op dit moment kunnen alleen de banken zien wat u koopt, pint en wat uw inkomsten zijn.De banken zijn dus de enige partij die daarbij kunnen helpen.Per 1 januari 2018 gaat dit veranderen, Alle partijen zoals kledingwinkels ,websites etc. kunnen dan die gegevens te zien krijgen. Op dit moment staan er al talloze bedrijven klaar voor de nieuwe regeling. Bedrijven willen de concurrentie aangaan om diensten die alleen banken aan konden bieden nu ook aan te gaan bieden. Zoals beleggingsapps, nieuwe betaalmanieren en apps met een huishoudboekje.

Zowel voordelen als nadelen

Met de gegevens die andere bedrijven kunnen zien kunnen veel goede dingen worden gedaan.Maar er zitten ook veel nadelen aan.Gegevens van de klanten kunnen worden misbruikt.De politiek moet een goede manier zien te vinden om de toezicht beter te regelen.

Vergunning

Partijen die gebruik willen maken van de nieuwe regel moeten een bankvergunning aanvragen. Dit is mogelijk in elk Europees land. Het enige waar AFM zich nog druk om maakt, is dat cybercriminelen via een omweg aan de vergunning kunnen ontkomen en er zo misbruik van kunnen maken.Het AFM is ermee bezig om dit zo goed mogelijk in de gaten te houden.Dat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken, en dat het AFM veilig met onze gegevens om zal gaan!

 

nos

nu

Handige tips om nu al in de kerst stemming te komen!

De temperatuur is gedaald, de kerstverlichting is al in verschillende dorpen en steden opgehangen. Om nu al in de volledige kerst stemming te komen heb je hier 10 handige tips om te genieten van één van de allerleukste feesten van het jaar.

#1 Schaatsen

schaatsen-kerstGa een dagje naar een schaatsbaan  met je familie of vrienden. Door de kerstverlichting, de kou en de gezelligheid kom je helemaal in de stemming voor kerst. Dus haal de schaatsen maar uit het vet of van zolder voor een actief uitje.

 

#2 Kerstshoppen

kerst-shoppen-jpg-logoDe etalages van winkels komen nu vol te hangen met sfeervolle lampjes en kerstcollecties. Genoeg reden dus om door de winkelstraten te wandelen en kerstinkopen te gaan doen. Dankzij de kerstperiode zijn er talloze aanbiedingen opkomst, mooi meegenomen dus!

#3 Christmas food

Christmas cookies

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de kerstvoorbereidingen. Lekkere kerstkoekjes bakken, samen met je familie of vrienden, of genieten van een lekker kerstbrood, genoeg mogelijkheden om uit te kiezen.   

 

 

#4 Kerstmarktjes bezoeken

kerstmarkt-kerst1Bij kerstmarktjes kan je genieten van heerlijk eten en leuke kerst kraampjes die sfeervol verlicht zijn. Dit is alles wat je nodig hebt om in de kerstsfeer te komen. Beroemde kerstmarkten die je kunt bezoeken zijn in Keulen, Dusseldorf of Maastricht. Op zoek naar een kerstmarkt dichter bij huis? Kijk dan eens bij de Kerstmarkten op de website van Hollandse Markten.

#5 Kerstfilms

kerst-films1Kruip heerlijk op de bank met een warme deken. Steek de open haard en kaarsjes aan en kijk een leuke klassieke kerstfilm zoals Home Alone, de film Elf of de romantische komedy The Holiday. 

 

 

#6 Pretparken bezoeken

pretpark-winter1Er zijn genoeg pretparken omgebouwd in winterse sferen. Een dagje naar Winter Efteling geeft je nog meer verlangen naar de kerst. Leuk voor het hele gezin!

 

#7 Kerstliedjes
kerst-songs1Niets krijgt je zo snel in een kerstsfeer dan muziek. Zodra je de bekende kerstklassiekers hoort die je sinds jongs af aan meezong zoals de liedjes “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas” van Bing Crosby en “Last Christmas van Wham!” Krijg je gelijk zin om uit volle borst mee te zingen. Sky Radio aan en meezingen maar met je collega’s.

#8 Huis decoreren

versieren-kerst1Het maakt niet uit als je een huis hebt vol kinderen of gewoon alleen woont. Geniet van de kerstperiode op de manier die bij je past. Koop een kerstboom en versier het met allemaal kerstballen en lichtjes. Zet kaarsen voor je ramen om zo een leuke sfeer te creëren. Ook als je alleen woont mag je best de boel voor jezelf versieren!

#9 Warme chocolademelk drinken

chocolade-melk2Tijdens deze koude kerstperiode kan je volop genieten van een warme chocolademelk! Het geeft je gelijk een warm gevoel. En chocolademelk hoeft niet meer zo saai te zijn als vroeger? Naast slagroom kan je kiezen voor minimarshmellows, candycanes en noem maar op! En wat dacht je van chocolademelk met een snufje kaneel of chili voor de kick?

#10 Goeds doen voor een ander

kerst-cadeaugevenDoneer je tijd en/ of geld aan mensen in nood of juist die alleenstaande oude buurvrouw. Denk aan hoe jij je zou voelen als jij in hun schoenen stond. Probeer daarom iets goeds te doen voor een ander zoals een klein cadeautje of een kaartje. Zo laat je tenminste zien dat ze niet alleen zijn en geliefd worden door een ander. Als je geeft ontvang je er zelf zoveel voor terug!

Trump nieuwe president, wat zou dat betekenen voor Nederland?

Donald Trump wordt de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten. De overwinning zorgt voor een hoop ophef. De grote vraag is of Trump zijn grote woorden waar zal maken. Maar wat betekent dit precies voor Nederland?

Vele Europese landen staan niet te juichen bij het aanstaande presidentschap van Trump. Maar de verzoenende woorden tijdens zijn speech na zijn verkiezingsoverwinning, stelden wel wat gerust.

Trump is erg vaag over hoe hij zijn woorden zal waarmaken, terwijl Nederland erg afhankelijk is van de beslissingen die hij zal maken. ‘’Als Trump aan de macht komt, is he
t heel onzeker wat dit gaat betekenen voor de economie’’, zegt hoofdeconoom Maritza Cabezas van ABN Amro. En die onzekerheid zal gevolgen hebben voor bijna alle landen.

Eén van de dingen waar Trump wel duidelijk over is, is de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie). Nu is het zo dat de NAVO-lidstaten elkaar moeten verdedigen als één van hen wordt aangevallen. Dat wil Trump veranderen. Hij wilt bijvoorbeeld dat de aanwezigheid van Anaamloosmerikaanse militaire in sommige gebieden minder vanzelfsprekend wordt. ‘’De VS kunnen niet de politie van de wereld zijn’’, vindt Trump om vooral financiële redenen. Amerika betaalt veel geld aan de NAVO. Trump vind dat rijke Europese landen meer moeten bijdragen, Nederland zal dus meer moeten investeren in defensie.

Ook wilt Trump nieuwe handelsakkoorden sluiten met de wereld. Trump wil het TTIP, het veelbesproken handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa, afschaffen. Dit zal een grote verandering zijn voor de hele wereldhandel met als gevolgen hogere import- en exportprijzen en handelstarieven die omhoogschieten. Dat geld ook voor Nederland. Toch zal dit voor ons wel meevallen. Nederland heeft een goede concurrentiepositie, dat betekent dat we makkelijker met andere landen kunnen handelen.

Nog een groot punt dat Trump wil veranderen is Rusland. Trump wil de relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland sterk verbeteren. Wat hier wel positief aan is: Trump wil met Rusland de Syrië kwestie gaan aanpakken en wellicht zal dit lukken als de band tussen de Amerikanen en Russen hersteld wordt.Toch spreekt Trump zichzelf hierin vaak tegen, want hoewel hij zegt dat hij ISIS wil uitschakelen, laat hij ook weten dat hij wil dat Amerika zich terugtrekt uit het Midden-Oosten.

En dan is er natuurlijk ook nog de immigratie. Trump zal met zijn harde beleid veel Amerikanen hebben aangesproken. Maar wat betekent dit voor de Nederlanders? Vooral Islamitische Europeanen zullen hier een verandering in gaan merken. Trump wil een verbod op Islamitische immigranten. Dat kan invloed hebben op moslims of mensen met een Arabische naam die naar Amerika op vakantie willen gaan. Het kan dan best gebeuren dat je ESTA-verklaring (reistoestemming die je moet invullen om naar de Verenigde Staten te reizen) niet wordt goedgekeurd.

Trump zelf heeft al gezegd dat zijn harde woorden tijdens de campagne voor een deel ‘entertainment’ was. De vraag is wat er daadwerkelijk gaat gebeuren met de invloed van Donald Trump.

Bron: ADTelegraafNu

Een beetje hebzucht is best goed

Hebzuchtige mensen verdienen meer maar geven ook meer uit, sparen minder en hebben meer schulden. Het hoeft niet per se een slechte eigenschap te zijn, een beetje hebzucht is zelfs best goed.

Dat zijn de conclusies uit de studie ‘’The psychology of greed’’ van Terri Seuntjes, universitair docent gedragspsychologie aan de Tilburg University.

Hebzucht wordt vaak gezien als een belangrijk motief voor financieel gedrag. Seuntjes definieert hebzucht als een zacht verlangen naar meer. Het hoeft volgens haar niet per se een slechte eigenschap te zijn, het motiveert mensen om sneller hun doel te bereiken. Een beetje hebzucht is zelfs best goed.shutterstock_315031718

Hebzucht heeft niet alleen met geld te maken, ambitie kun je ook hebzucht noemen. Het is belangrijk om balans te vinden in de hebzucht, heel hebzuchtig zijn is niet goed. Helemaal niet hebzuchtig zijn is ook niet goed, want dan streef je nergens naar en heb je geen doel.

Volgens Seuntjes is iedereen in meer of mindere mate hebzuchtig, alleen is die eigenschap volgens haar bij de een sterker aanwezig dan bij de ander.

Dat neemt niet weg dat hebzuchtige mensen risicovoller met geld omgaan en vaker impuls aankopen doen, ze hebben dus minder zelf controle. Daarom vind Seuntjes het ook interessant om te onderzoeken of de hebzucht naar een ander doel kan worden gestuurd. ‘’We zien nu dat hebzuchtige mensen meer geld uitgeven, vaker lenen en minder sparen. Als we ze op één of andere manier hebberig kunnen maken voor spaargeld, zouden we het effect misschien kunnen omdraaien’’, aldus Seuntjes.

Daarnaast wordt er tegenwoordig nog weinig met contant geld betaald, betalen wordt steeds gemakkelijker en meer onzichtbaar, dat is niet gunstig voor hebzuchtige mensen. Zij ervaren minder ‘pijn’ als ze geld uitgeven. Voor hen zouden betalingen weer meer zichtbaar moeten worden. Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat mensen vooral pijn ervaren als ze contant geld uitgeven, omdat men dan echt het geld ziet verdwijnen

Test hier hoe hebzuchtig u zelf bent: http://www.edgie.nl/hebzuchtschaal/1

Bron: VolkskrantTelegraafUniverse Online