Altijd al gedroomd van werken in het buitenland?

Voor veel zzp’ers is het niet meer verplicht op kantoor bij de klant te werken. Zij werken vanuit huis, een café of flexplek in de buurt of huren een kantoorruimte. Contact met klanten gaat veel via mail of telefoon. Als het toch niet uit maakt waar u werkt, dan zou u toch ook een ‘digital nomad’ kunnen worden en enkele maanden naar het buitenland kunnen gaan?!

shutterstock_95925319Waarom zou u een “digital nomad” worden?

We raken allemaal wel eens in een sleur, zijn soms dringend toe aan vakantie of zijn de regen en kou zat. Door een tijdje in het buitenland te gaan werken bent u terwijl u gewoon werkt toch een andere omgeving. U ontmoet nieuwe mensen, het weekend, de avonden en uw lunchpauze worden een stuk boeiender nu er een heel nieuw land te ontdekken valt ‏ėn het lijkt ook echt alsof u op vakantie bent!

Wat heeft u nodig?

Zou het echt kunnen om in het buitenland te gaan werken? Wat heeft u nodig?

 • Weinig vaste lasten voor uw bedrijf. Heeft u een jaarcontract voor een duur kantoor of kunt u alles zo achter u laten?
 • Werk waarvoor u alleen een computer en internetverbinding nodig hebt. Webdesigners, tekstschrijvers zitten dus goed, maar als coach of dienst met support aan huis wordt het een stuk lastiger. Maar ook dan heeft u soms een week of twee weken nodig om ‘aan uw bedrijf te werken’, een plan te schrijven wat u gaat doen en waar u wilt dat de toekomst u brengt. Dit kan op een hutje op de hei, maar ook op het strand in de Costa Brava of zelfs Thailand.
 • Een goede internetverbinding is belangrijk, zorg dus dat u naar een plek gaat waar hotels en cafés goede wifi hebben. Koop daarnaast een lokale simkaart en ontdek hoe u uw telefoon als hotspot kan gebruiken voor de echte noodgevallen.
 • Contact met klanten in hun tijdzone. Heeft u een wekelijkse vergadering waar u echt bij moet zijn? Hou dan rekening met de tijdzones. Vergaderingen om 3 uur ’s nachts zijn niet zo goed voor uw productiviteit.
 • Zorg dus dat u dezelfde diensten kunt bieden als thuis en er geen reden is om de opdracht stop te zetten.
 • Discipline. Weet u zeker dat u achter uw laptop gaat zitten terwijl andere mensen of misschien wel u nieuwe vrienden gaan kayakken op zee, ’s middags een cocktail nemen en ’s avonds de stad in gaan? Om in zo’n vakantie omgeving ook echt te gaan werken heeft u discipline nodig en een goed werkschema. Welk moment bent u in de verleiding om iets anders te gaan doen? Wil u liever ’s middags een duik in zee nemen of ’s avonds mee de kroeg in? Hou daar rekening mee in u werkschema.
 • Veiligheid. Als u veel in een hostel/hotel of koffiebars gaat zitten op open wifi moet u wel uw bestanden veilig kunnen stellen. Gebruik daarvoor een beveiligde VPN-verbinding.
  Zorg daarnaast voor een driedubbele back-up van uw bestanden. Sla alles ook op via een online back-up als Dropbox of OneDrive.

Tips:

 • Nog geen idee waar u heen wilt? Via de website Nomadlist.com kun je bekijken hoe duur het leven is in verschillende steden, hoe het gesteld is met de wifi, het weer, de veiligheid en hoeveel andere nomads er al zitten. Ook kan ik hier u hier naar de vorige blog verwijzen.
 • Hoeveel kun je besteden per maand? Wat doet u met uw huidige huis? Houd daar rekening mee bij het kiezen van een locatie.
 • Werk de weken voordat u weg gaat alvast een beetje vooruit. Zo geeft u uzelf de ruimte om eens een dag of middag vrij te nemen en niet altijd tegen deadlines aan te lopen.
 • Genoeg digital nomads reizen de hele wereld over voor een jaar of langer, maar dat hoeft uiteraard niet. Misschien heeft u gewoon behoefte een of twee keer per jaar een paar weken in een andere omgeving.

En dan bent u er, wat nu?

 • Geen idee waar u moet gaan werken? Neem eens een kijkje op WorkFrom.co waar voor diverse steden de flexplekken en goede werkcafe’s staan.
 • Plan vooral leuke dingen in! U bent wel aan het werk, maar u bent in het buitenland voor een reden. Plan dus ook een excursie in, begin de dag met een duik in zee of eindig ‘m met een lange strandwandeling.
 • Hoewel het heel verleidelijk en positief klinkt, kan het af en toe ook vermoeiend zijn. U moet rekening houden met de tijdzones, klanten verwachten toch dat u klaar staat en soms moet u keihard werken terwijl u liever andere dingen doet.
 • Moet u toch overleggen met een team? Doe een groepSkype of als het ook via chat kan, gebruik dan Slack. Het heeft een groepschat maar iedereen kan ook invullen welke to do’s er nog voor hem/haar open staan en wat er die dag gedaan is.
 • Het is niet altijd even makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Kijk op meetup.com voor een evenement bij u in de buurt. Op deze website staan diverse groepen, zoals filmliefhebbers, een boekenclub maar ook mensen die samen willen werken of samen naar een concert gaan.
 • En als laatste tip: geniet ervan, voor dat u het weet ben u weer thuis aan het werk terwijl het buiten regent!

Weet u alles over de creditcard?

Een creditcard waar kunt u ze krijgen?

66 procent van de consumenten weet niet dat zij ook een creditcard kunnen aanvragen bij een externe uitgever. Dat blijkt uit het onderzoek van Creditcard.nl onder 647 respondenten. Veel consumenten weten niets over BKR-toetsing of het gebruikmaken van een creditcard bij een hypotheek.

Een creditcard niet via u eigen bank

De meeste consumenten hebben een creditcard die wordt aangevraagd bij hun eigen bank, bijvoorbeeld bij ING of ABN AMBRO. Daar heeft de consument 2 of 3 keuzes uit verschillende kaarten.creditcardvergelijk onderzoek

Deze 66% weet niet dat er nog meerdere creditcard aanbieders zijn met allerlei verschillende creditcards die waarschijnlijk meer voldoen aan de eisen van de klant. Het is nooit een verplichting om een creditcard bij uw eigen bank aan te vragen.

De creditcardaanbieder International Card Services (ICS) geeft zelf bijvoorbeeld verschillende soorten creditcards uit van VISA & MasterCard, zoals de bekende VISA world card, MasterCard Classic en ANWB via Card. Ook bij American Express kunnen diverse kaarten worden besteld. Kijk eens op een vergelijkingsite als u meer informatie wilt.

Is bij een creditcard een BKR-toetsing nodig?

De BKR-toetsing veel consumenten weten niet dat niet bij iedere creditcard een BKR toetsing nodig is, zoals bijvoorbeeld bij een prepaid creditcard. Bij de prpeaid creditcards kan de gebruiker namelijk zelf saldo op de creditcard storten vanaf een eigen bankrekening. Er wordt dan geen BKR-Toetsing gedaan.

Hypotheek afsluiten en in het bezit van een creditcard?

Dat de creditcard invloed heeft bij het afsluiten van een hypotheek was voor 55 procent van de consumenten niet duidelijk. Sinds eind oktober 2016 zijn er nieuwe regels rond om de BKR geïntroduceerd. Creditcards worden gekoppeld aan een kredietovereenkomst. Het bestedingslimiet van de kaart wordt dan meegenomen waardoor u minder kan gaan lenen.

Wist u dat:

U kunt sparen: de meeste creditcard aanbieders bieden een aantrekkelijke spaarrente als u geld stort op de creditcardrekening. Deze rente ligt hoger dan de rente op uw betaalrekening.

Uw aankopen zijn verzekerd: de meeste aankopen die u met de creditcard koopt zijn 180 tot 365 dagen verzekerd. Ook bij sommige prepaid creditcards is het zo dat een aankoop verzekerd is. Zelfs als uw product niet wordt geleverd of kwijtraakt.

U cashback kunt ontvangt als u een creditcard heeft. Hier krijgt u extra kortingen bij verschillende bedrijven. Deze kunt u verzilveren voor mooie producten of dagjes weg.

Bron: Nieuwsbank.nl en creditcard.nl 

Hoe zorg ik voor een gezonde werkruimte?

Van negen tot vijf op een bureaustoel vastgeplakt zitten, is niet goed voor u. Het is beter om te kiezen voor meer beweging ook al bent u aan het werk. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor uw productiviteit blijkt het goed te zijn. Wacht daarom niet en bekijk de 10 tips voor een gezonde werkplek.

TIP 1: Sta- en fiets werkplekken

blogEr zijn al vele zit-sta werkplekken op de markt waarmee u snel en gemakkelijk kunt afwisselen in hoogte. Daarnaast heeft het bedrijf Worktrainer producten op de markt gezet waarbij u kan fietsen terwijl u achter uw bureau zit. Uit onderzoek is gebleken dat u tijdens  het fietsen sneller kan lezen en het niet afleid van werkzaamheden.

TIP 2: Lopend vergaderen

Het is bewezen dat door lopen de hersenactiviteit en connectie wordt verhoogt waardoor mensen creatiever worden. Daarnaast wordt uw doorbloeding en spijsvertering geactiveerd. Dus als u een informele meeting hebt, waarbij u niet achter een computer hoeft te zitten; loop een rondje door het gebouw, of nog beter ga naar buiten. Dan krijg u meteen een goede dosis zuurstof en vitamine D.

TIP 3: Ergonomie

Doordat veel kantoren tegenwoordig met flexplekken zijn uitgerust is het belangrijk dat u op uw eigen zithouding let. Doordat u vaak aan een ander bureau zit met andere instellingen heb u de kans aan een verkeerd afgestelde werkplek te zitten. Onthoud de juiste instellingen voor u passen en controleer op de plek waar u gaat zitten of dit goed is afgesteld. Let er op of u last heeft van nek- en schouderklachten. Werk niet met slechts een laptop maar gebruik een los scherm dat hoog genoeg staat.

TIP 4: Planten

Het is bewezen dat planten zorgen voor meer zuurstof, verhoogde creativiteit en productiviteit. Door de helende werking gaat ziekteverzuim om laag. Daarnaast zorgen planten ook voor een prettige sfeer in de ruimte. Is dat geen reden om ze niet vandaag nog neer te zetten?

TIP 5: Variatie

Het langdurig in dezelfde houding zitten is slecht voor uw houding, bloedcirculatie en het voorkomt dat vetten worden afgebroken met gewichtstoename als gevolg. Toch doen de meesten van ons dit dagelijks zo’n 8 uur per dag, waarna we nog even lekker op de bank gaan zitten. Als er op uw kantoor geen sta-werkplekken en vergaderplekken zijn, zorg dan in ieder geval voor voldoende variatie in zit mogelijkheden. Zorg voor andere houdingen door gebruik te maken van loungebanken, skippyballen, hangmatten, zitkussens en ga zo maar door.

TIP 6: Drink water

Nog een manier om het langdurig zitten te onderbreken is voldoende water drinken. Drink op een dag ten minste 2 liter. U bent al hard op weg als u 2 flesjes leeg drinkt tijdens uw werk. Bijkomend voordeel is dat u regelmatig moet opstaan om naar het toilet te gaan. Vermijd het drinken van koffie en zwarte thee, aangezien dit alleen maar vocht afdrijft en zorgt voor slaapproblemen.

TIP 7: Verlichting en ventilatie

Het prettigst werken doet u met voldoende daglicht, maar zorg dat u beeldscherm niet recht tegenover een raam staat om vervelende reflecties te vermijden. Het beste is om indirect licht te gebruiken, dus licht dat bijvoorbeeld weerkaatst tegen het plafond, zodat u zo min mogelijk vervelende reflectie en schaduwwerking krijgt.

TIP 8: Akoestiek en klimaat

Verkeerde akoestiek(geluid) en klimaat staan in de top 5 van irritaties op de werkvloer. Dit zorgt voor stress, wat de gezondheid niet ten goede komt. Afgesloten bel-plekken, goede akoestische demping en juiste indeling zorgen voor een betere akoestiek.

TIP 9: Power nap

Waarschijnlijk klinkt een slaapje doen op de werkplek als iets wat echt niet kan. Toch zijn de positieve effecten al meermaals bewezen en doen de Spanjaarden het al eeuwen lang. Korte powernaps verlagen het stressniveau en verhogen de productiviteit. Een langer dutje van een uur herstelt uw hersencapaciteit zodat u beter in staat bent om nieuwe informatie op te slaan. Slaap werkt beter en langer dan cafeïne, dus die kop koffie als alternatief kunt u ook wegwuiven. Met de powernap stimuleert u bovendien een deel van uw hersenen dat u helpt met creatief denken. Natuurlijk wilt u niet met uw hoofd op u toetsenbord liggen, dus ook hier is het belangrijk dat de werkgever hier ruimte voor reserveert: dit kan een hangmat zijn, maar ook een afgesloten powernap-ruimte.

TIP 10: uitdagend interieur

Het interieur kan u  op vele manieren uitdagen om meer te bewegen. Aantrekkelijke trappenhuizen zorgen voor meer trapgebruik (i.p.v. lift of roltrap), het plaatsen van wat spelelementen in een kantoor (tafeltennis, tafelvoetbal, Wii), dagen uit om actiever te zijn. U kunt ook denken aan het plaatsen van ballen of stangen waar mensen zich aan kunnen optrekken.

Het verbeteren van uw gezondheid hoeft met deze simpele tips maar weinig moeite te kosten, begin gewoon met kleine stapjes in een gezond kantoor. En als u uw baas wil overtuigen om hier meer rekening mee te houden verwijs dan naar de bewezen voordelen als het verhogen van de productiviteit en het verlagen van het ziekteverzuim.

Welke van deze tips worden er bij u op kantoor al toegepast? En welke mist u nog in mijn blog ? Laat hier onder uw reactie achter.

 

 

 

Nieuwe klanten binnen halen doe je zo!

Bij beginnende ondernemers is het belangrijk dat er veel klanten binnen komen. Nieuwe klanten zijn een groot deel van de omzet en die wilt u behouden. Behandel u klanten goed en zij zullen een vaste klant van u worden. Het is natuurlijk ook belangrijk om je bestaande klanten te onderhouden, maar geen een bedrijf redt het alleen met bestaande klanten.

Daarom is het belangrijk om nieuwe klanten te werven en hoe kunt u dat nou beter doen dan met telefonische acquisitie? Telefonische acquisitie gaat het om dat er een band opgebouwd wordt met potentiele klanten. Hoe vaker u het doet des te beter u wordt. Het betekent interesse hebben in uw nieuwe klant. Bel niet zomaar lijsten aan telefoonnummers maar, maar zorg dat u gefocust bent op een telefoongesprek per dag met een potentiele klant, zodat het ook echt persoonlijk is en niet een tekstje die u voor de 100ste keer aan het voorlezen bent.

We weten allemaal hoe vervelend het is om gebeld te worden door iemand die alleen maar aan verkopen denkt en een tekstje opnoemt, het tijdstip dat er gebeld wordt is meestal ook niet gunstig  en dan heeft u eindelijk interesse en dan weten ze geen antwoord op u vraag te geven. Voorkom dat u z’n beller wordt door u professioneel voor te bereiden op het belangrijke gesprek.

U heeft verschillende vragen die u stelt als u bezig bent met het voorbereiden van een klant.

 • Op welke klant ga ik mij richten ?
 • Waarom wil deze klant zaken met mij doen en wat heb ik deze zakelijke klant te bieden?
 • Heb ik voldoende achtergrondinformatie van mijn potentiële klant en wat speelt er in zijn/haar branche?
 • Hoe kom ik aan een goede lijst? Ga ik deze zelf maken of kopen?
 • Ga ik ze eerst mailen of meteen bellen?
 • Weet ik wie mijn contactpersoon van dit bedrijf is?
 • Wanneer ga ik ze bellen?
 • Hoeveel afspraken wil ik maken en wanneer wil ik ze?

Wat heeft u verder nodig om de cold call goed uit te voeren:

 • Discipline en wilskracht
 • Plan tijdsblokken van ongeveer twee uur per dag in u agenda en dan ook daadwerkelijk bellen
 • Weet wie u gaat bellen en bereid u op het gesprek voor
 • Ken de USP (Unique Selling Point) van uw product of dienst zeer goed
 • Wees professioneel, luister en ga een dialoog (gesprek) met potentiële klant aan
 • Stel de juiste vragen. Het beste is om het telefoongesprek te beginnen met open vragen en eventueel te sluiten met gesloten vragen
 • Gebruik een belscript als hulpmiddel, niet om voor te lezen
 • Loop en lach als u belt. Zo bent u veel alerter en komt zelfverzekerd over. De potentiële klant hoort uw lach door de telefoon, waardoor hij/zij zich ook vrolijker gaat voelen
 • Verwacht nooit dat de potentiële klant u terugbelt en zorg ervoor dat u dit ook nooit vraagt.

shutterstock_420486511Met deze aanpak wordt telefonisch acquisitie op de juiste manier uitgevoerd, waardoor u kwalitatieve afspraken met uw potentiële klant scoort! Daarnaast is deze verkoopmethode nog steeds de snelste en meest succesvolle manier om nieuwe klanten te werven en uw omzet gezond te houden!

 

Andere werk omgeving nodig? Misschien een van deze steden?

Nederlands weer we kennen het wel; regenachtig, weinig zon en te veel wind. Waarom niet ergens anders een leuke baan vinden of het bedrijf verplaatsen naar het buitenland? Allemaal opties, maar naar welk land zou u dan gaan? Uit onderzoek is gebleken dat u het beste naar 1 van de tien volgende steden kunt gaan

 1. Lissabon, Portugal

lissabonOp de eerste plaats Lissabon dit komt door het heerlijke weer, het snelle internet en de veiligheid. In Lissabon is de gemiddelde temperatuur van mei tot en met oktober zo’n 25 graden  en valt er amper neerslag. Portugal is vanzelfsprekend ook het land bij uitstek voor liefhebbers van vis, vlees en wijn. Na een lange werkdag lekker neerstrijken op een terrasje is de ultieme vorm van ontspanning als u hier wilt gaan settelen. Voor leuke banen kunt u op hier klikken.

 1. Miami, Noord-Amerika

maimiEen stukje verder weg ligt Miami de stad van prachtige huizen, witte stranden . Ook staat Miami bekend als een dure stad, maar wel een mooie plek om te gaan werken. Het weer in Miami is van februari tot oktober rond de 20 graden. Klik hier voor leuke banen in Miami. en een blauwe zee

 1. Sevilla, Spanje

sevillaSevilla staat bekend om haar schoonheid en sfeer door Arabische invloeden, de oude binnenstad, de warmte en de smalle straatjes van de oude wijken zullen zeker indruk op u maken als u Sevilla bezoekt. De flamenco is daar ontdekt dus misschien na het harde werken een dansje pakken op het grote plein of juist in de kleine cafés om de stress los te laten. Klik hier voor leuke banen in Sevilla.

 1. Las Palmas, Spanje 

laspalmasHet Spaanse eiland heeft heel wat te bieden. In het zuiden van het eiland kunt u van de mooiste stranden genieten, in het hart van het eiland kunt u eindeloze wandelingen maken en in de hoofdstad Las Palmas, waar toeristen nauwelijks komen, valt genoeg te beleven. Voeg daaraan toe een ongelooflijk lekker klimaat en een goede bereikbaarheid, en de keuze is al snel gemaakt. Maar wees gewaarschuwd: u krijgt per jaar een grote stroom logees te verwerken! Klik snel hier voor leuke banen in Las Palmas

 1. New Orleans

newEen stad uit de Verenigde Staten. New Orleans staat op de vijfde plaats vanwege de vele kansen en mogelijkheden, de kwaliteit van het internet, het goede nachtleven en de hoge kwaliteit van leven. Het klimaat is er wat minder, hete zomers, maar vooral het hele jaar door veel kans op neerslag. In het najaar is de kans op orkanen hier ook vrij groot. De banen die daar te krijgen zijn kunt u hier vinden.

 1. Bristol, Verenigd koninkrijk

bristolNiet het lekkerste weer wat u kan bedenken, maar wel een stad waar veel mogelijkheden zijn. Zo zijn er veel bedrijven die personeel zoeken en de prijs van de huizen zijn relatief laag. De prijs van de luxere huizen is aan het stijgen. Werken in Bristol? U vindt het hier.

 1. Marseille, Frankrijk

MarseilleMarseille staat vooral bekend om het nachtleven en de hoge werkgelegenheid. Marseille is de grootste handelshaven en heeft na Parijs het grootste aantal inwoners. In het weekend met een bootje de zee op of juist lekker op de boulevard lopen het kan allemaal. Voor de banen die nu worden aangeboden kunt u hier kijken.

8.Bratislava, Slowakije

BratislavaDe belasting in de stad is erg laag waardoor het aantrekkelijk is voor ondernemers om daar hun bedrijf te vestigen. De stad is daarom ook heel goedkoop. Deze stad zal echt een aanrader zijn voor ondernemers en niet zo zeer voor particulieren.

 1. Vancouver, Canada

vancouverDe Canadese stad scoort hoog als het gaat om de omgeving. Dicht bij de natuur, mooie stranden en verder is het er vredig en geniet u er van veel vrijheid. Een heerlijk gevoel en zeker als er nog een leuke baan en huis aan over gehouden kan worden. Misschien staat de baan die u zoekt er wel tussen, klik hier voor meer informatie.

 1. Porto, Portugal

portoDeze Portugese stad is erg veilig, heeft een goed klimaat en een strand in de buurt. Zo is de temperatuur van februari tot oktober gemiddeld 17 tot 22 graden. De werkgelegenheid in Porto is hoog vooral in de havengebieden. Wilt u weten welke banen er aangeboden worden klik hier.

 

Benieuwd waar u beter niet naartoe kunt gaan? Hetzelfde onderzoek toont aan dat u zich beter niet kunt settelen in steden als: Nairobi, Jakarta, Kathmandu, Beijing en Sint-Petersburg.

 

 

Niet vindbaar op het internet? Misschien ligt het wel aan uw SEO

Voor zakelijke bedrijven is het van belang dat de zoekmachine functie goed werkt. Nieuwe klanten komen via het internet. Zonder bezoekers zal een website er niet in slagen om onlineklanten te genereren. En nieuwe klanten, dat is waar bedrijven naar op zoek zijn. Succes haal je uit een zoekmachine die geoptimaliseerd is.

De achterliggende theorie luidt als volgt: SEO (search engine optimization) leidt tot meer bezoekers, en deze klanten leiden tot trouwe klanten. Het klinkt heel makkelijk, maar voor veel bedrijven is het in de praktijk toch best lastig. Veel ondernemers wortelen ermee dat ze online niet te vinden zijn op het wereldwijde web en de zoekmachine marketingbureaus schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Veel marketingbureaus laten u de hoofdprijs betalen om in een ranking bij google te staan maar met deze 6 tips kunt u dit zelf. Dus wacht niet langer met lezen.

Tip 1 Woorank.com

Met Woorank wordt de website onderzocht en komt er een analyse uit wat er goed aan de website is en wat er juist verbeterd kan worden. Volg de stappen en ontdek waar uw site op kan verbeteren. Op Woorank.com vult u de URL van je website in en klikt u op ‘Website review’ om de SEO-check te beginnen. Vervolgens krijgt u een score van tussen de 0 en 100 die weergeeft hoe goed uw website op dit moment geoptimaliseerd is. Alle elementen waar groene vinkjes voor staan zijn zaken die u al goed voor elkaar hebt. De rode kruisjes geven u aandachtsgebieden aan. Kijk welke van de voorgestelde aanpassingen u meteen door kunt voeren en probeer op termijn ook de andere ‘fouten om te verbeteren’ aandacht te geven.

Tip 2 Zoek woorden moeten matchen

Google zoekt naar matches met het ingevulde zoekwoord door de gebruiker. Het gaat hier niet alleen om directe matches, maar ook om synoniemen en woordgebruik. Zo kan u “de zonnigste vakantiebestemming” zoeken. Aan welke criteria voldoet de zonnigste vakantiebestemming? Dit kan bij elke klant anders zijn door bijvoorbeeld de prijs of ervaring met de bestemming. Google bekijkt soortgelijke pagina’s en de context op de website. Wanneer veel websites de zonnigste vakantiebestemming gelijkstellen aan de kwaliteit van de vlucht gaat google de vlucht als gelijkwaardig woord zien voor de zonnigste vakantiebestemming. Daarom moet u ervoor zorgen dat dit wordt voorkomen door goed te kijken naar titels en subtitels.

Tip 3 Verbeteren van de content op uw website

Naast de zoekwoorden matches, bekijkt google inhoud van de website. Zo kan het zijn dat google het woord wat u heeft gebruikt met een hele andere context vergelijkt. Wanneer je content aanbiedt over een bepaald onderwerp en de associatie termen ( dit zijn de verbindingen tussen het onderwerp en de tekst)  zijn niet genoemd in het bericht, kan google uw website als “niet relevant” zien. Dit kan consequenties hebben voor de zoekresultaten. Wanneer u dit wel doet, is de kans groot dat u een hogere score krijgt in de google ranking.

Tip 4 Het verbeteren van de lay-out

Het formaat van de content is belangrijk. Hier wordt onder andere de lengte van de content, indeling van de pagina en woord en beeld onder verstaan. Regelmatig gebruiken ranking pagina’s grote titels en juist weinig tekst. Voor klanten is beeld een belangrijk onderdeel. Als google merkt dat het een te lange titel is, veel tekst bevat en geen beeld heeft zal het bericht een lage ranking krijgen. Hiermee geeft u aan google het signaal dat het niet relevant is voor uw doelgroep. Kortom besteed dus aandacht aan de lay-out van uw website, stel uzelf eens de vraag ‘is uw website nog wel up to date en van deze tijd?’.

Tip 5 Interactie op de website plaatsen.

Steeds vaker zetten bedrijven filmpjes, animaties en tools op de website. Hiervoor beloond Google hun, omdat dit interactie en visuele media is op de website. Stel dat iemand een liedje zoekt dan gaat google opzoek naar naar dat liedje of audio fragment. Het kan ook zo zijn dan mensen iets willen berekenen, als u dan op de website een rekenmachine hebt kan u boven aan komen te staan met deze zoekopdracht.

Tip 6 Verbeteren met betrouwbaarheid

Het klinkt heel logisch maar google analyseert of er fouten zitten in het systeem en of het wel echt een betrouwbare website is. Vooral als het gaat om wetenschappelijke of gezondheidsvragen. Als u stukken levert op internet die niet overeenkomen met andere teksten dan kan google u minder gaan vertrouwen als website. Dit geeft als resultaat dat u in een lagere positie in de zoekmachine komt. Hierom is het van belang om kennis te hebben van de inhoud op uw website en dit moet u regelmatig controleren.shutterstock_379771354

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten waar zoekmachines als Google naar kijken, maar
wanneer u deze 6 tips toepast komt u al een heel eind in het verbeteren van uw SEO. Laat de klanten maar komen!

Ook als ZZP’er kun je voor je pensioen sparen!

Na jaren in loondienst te hebben gezeten heeft u er toch voor gekozen om voor u zelf te beginnen. Dan heeft u natuurlijk ook de vraag “maar hoe zit het dan met mijn pensioen?”. Wilt u straks na uw 67ste met een mooi pensioenpotje kunnen leven zonder dat u spijt zult krijgen van het zelfstandig ondernemen? Bekijk dan deze 5 tips hoe u straks zorgeloos met pensioen kan gaan.

 1. AOW (Algemeen Ouderdom Wet)

Iedereen in Nederland die de gerechtigde leeftijd heeft bereikt heeft recht op een AOW-uitkering. Of u in loondienst bent geweest of als zelfstandig ondernemer, maakt daarvoor niet uit. Na uw 67ste  heeft u dus recht op een AOW uitkering, maar dat bedrag is voor gepensioneerden niet toereikend om langdurig zorgeloos te kunnen genieten van hun oude dag.

Hoeveel AOW u krijgt, hangt af van:

Hoeveel jaar u verzekerd bent geweest voor de AOW(lees hoeveel jaar u gewerkt heeft), of u alleen woont of met iemand samenwoont. Ieder jaar dat u verzekerd bent bouwt u 2% pensioen op. Als u voor uw 50ste bent verzekerd krijgt u het gehele AOW  bedrag na u 67ste uitgekeerd.

 1. Sparen

Zelf geld opzij zetten is natuurlijk ook een goede manier om een inkomen te reserveren voor na uw 67ste. Dit is voor de meeste ondernemers een voor de hand liggende manier om een aanvullend pensioen op te gaan bouwen, maar ook sparen kan op verschillende manieren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor elke maand een X-bedrag opzij zetten of juist kiezen voor misschien wel het verdubbelen van uw geld met aandelen.

U kunt gaan beleggen met verschillende aandelen in verschillende branches. Als u vroeg begint met de aandelen kopen kunt u ze voor een langere tijd laten staan en op het goede moment gaan verkopen. Bij verschillende banken hebben ze ook advies uren waar u uw vragen kan stellen en waar adviseurs u kunnen helpen met geldzaken.

 1. FOR (Fiscale Oudedagsreserve)

De oudedagsreserve, ook wel afgekort voor FOR, is een handig fiscaal hulpmiddel waarmee u jaarlijks een deel van de winst van het bedrijf mag reserveren voor de oudedagvoorziening. U kunt alleen gebruikmaken van de FOR regeling als u een eenmanszaak, vennootschap onder firma(VOF) of maatschap heeft. Let op: Bij deze vormen van een oudedagsreserve betekent niet dat u werkelijk geld opzij zet. Deze regeling geeft u slechts uitstel van belastingheffing over dat specifieke deel van de winst.

Op korte termijn levert u dat aanzienlijk veel voordeel op, maar vergeet niet dat wanneer u met pensioen gaat, u alsnog geld verschuldigd bent aan de belastingdienst. Dit bedrag valt echt wel lager uit, omdat het belastingtarief minder hoog is dan voor uw pensioengerechtigde leeftijd. Pensioen opbouwen doet u door van uw opgebouwde FOR bijvoorbeeld een lijfrente aan te kopen. U kunt kijken voor meer informatie bij de belastingdienst (URL onder het woord Belastingdienst.

 1. Lijfrente

Een lijfrente is een pensioenregeling die u afsluit bij een verzekeringsmaatschappij waarbij u maandelijks of jaarlijks een bedrag stort. U kunt ook hogere bedragen storten als u dit wilt. De verzekeraar is degene die met u geld gaat beleggen. Het kapitaal dat de verzekeraar op dat moment heeft opgebouwd wordt door hem aan u uitgekeerd.  Wilt u meer weten over de lijfrente klik dan hier

 1. Als DGA pensioen opbouwen

Indien u een BV (Besloten Vennootschap) en hiervan ook de DGA (Directeur groot aandeelhouder) bent, is het mogelijk om uzelf pensioenregeling toe te zeggen. Deze regeling kan zowel in uw eigen BV als bij een verzekeraar worden neergezet. Voordat u deze beslissing maakt is het belangrijk om eerst advies te vragen aan een deskundige dit kan bijvoorbeeld uw pensioenadviseur of een accountant, zodat u uiteindelijk een goede beslissing kunt nemen.pensioenblog

Zoals u kunt zien, zijn er voor ondernemers genoeg mogelijkheden om pensioen op te bouwen.
Bent u er nog niet helemaal uit? Dan zijn er verschillende banken die u persoonlijk en deskundigadvies kunnen geven.

De weg naar succesvol ondernemen in 10 stappen

Bij het opstarten van een bedrijf komt veel kijken zo zijn er heel veel punten waar u eerst over moet nadenken voordat u kunt  beginnen. Zoals: Wat voor bedrijf wil ik gaan starten? Ga ik online beginnen of wil ik een fysieke winkel opstarten? Is er wel genoeg animo voor wat ik wil gaan verkopen? Allemaal vragen waar eerst goed over na gedacht moet worden voordat u kan beginnen. Met deze 10 stappen kunt u beginnen aan een ondernemersplan die u moet voorleggen aan bijvoorbeeld de bank of de KvK.

 1. Onderzoek naar de mogelijkheden

U wilt een bedrijf starten. Maar wat voor bedrijf? Meeste ondernemers beginnen met een vaste baan om vanuit loondienst iets te gaan opzetten. Zo spaart u geld en ben u toch bezig met uw onderneming. Als u een bedrijf wil starten in bijvoorbeeld: Sales & Acquisitie dan kunt u zich ook aanbieden als ZZP’er of als freelancer.

 1. Verkennen van de markt die u wil gaan benaderen

Ga opzoek naar uw concurrent. Wat maakt het bedrijf speciaal? Wat zijn de USP punten (Unique Selling Point) van het bedrijf? Waarin gaat u zich straks onderscheiden? Wie is uw doelgroep en wat voor klanten wilt u straks binnen halen? Allemaal vragen die met een klein marktonderzoek in de vorm van een enquête of diepte-interview kunnen worden beantwoord.

 1. Een financieel plan is ook nodig

Om uw bedrijf te realiseren heeft u geld nodig. Dit kunt u lenen bij de bank of al voor een groot deel gespaard hebben. Met een financieel plan brengt u in kaart hoeveel u straks kwijt bent als investering in het bedrijf. Zo kunt u inschatten of het handig is om te gaan beginnen met u bedrijf. Ook gaat u hier kijken wat het verdienmodel van de onderneming gaat worden.

 1. Bedenken van de bedrijfsnaam

Uw bedrijfsnaam, een van de moeilijkste keuzes die gemaakt moet gaan worden. Een naam die makkelijk uitspreekbaar is, een naam waar u niet bij hoeft na te denken, een naam met een functie of betekenis. Deze naam zal voor de komende jaren boven aan het briefpapier staan, op de website of als logo bij de fysieke winkel. U persoonlijk wordt aan de naam gekoppeld en bij het inschrijven van de KvK heeft u deze naam nodig. Het advies is daarom ook om niet overhaast een beslissing te nemen. Ga brainstormen met uw netwerk (vrienden en familie) en kom met verschillende opties. Voordat u naar de KvK gaat controleer dan eerst of uw bedrijfsnaam niet al bezet is klink hier om deze te controleren. Ook is het belangrijk dat de domeinnaam nog wel beschikbaar is dit kunt u hier checken.

 1. De rechtsvorm van het bedrijf

Het is belangrijk dat u zich goed verdiept in de verschillende rechtsvormen. Zo zijn er rechtsvormen met een rechtspersoonlijkheid en rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid. Bij een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid (Eenmanszaak, Vennootschap onder firma (VOF), Maatschap, Commanditaire vennootschap (CV)) bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor de schulden van uw bedrijf. De rechtsvormen met rechtspersoonlijkheid (Besloten Vennootschap (BV), Naamloze vennootschap (NV), Coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij, Stichting, Vereniging) hebben dit meestal niet. Ook als u beslist als freelancer of ZZP’er aan de slag te gaan zult u een rechtsvorm moeten kiezen.

 1. Administratie bijhouden

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat elk bonnetje en elke factuur bewaard blijft. Dit kan digitaal maar ook op papier. U bent als ondernemer wettelijk verplicht deze documenten bij u te houden en deze 7 jaar te bewaren. Gegevens van onroerende zaken (fabriek, huis, winkelpand en grond daaromheen ) moet u 10 jaar bewaren. Ook als u na 2 jaar stopt met de zaak of gaat verhuizen naar een ander pand moet u deze papieren bewaren. De administratie die in de loop van het jaar bij gehouden wordt, vormt de basis voor de belastingaangiften.

 1. Verzekeringen voor u en het bedrijf

Er zijn verschillende verzekeringen die u zou moeten gaan afsluiten. Als ondernemer kunt u aansprakelijke worden gesteld voor alle directe en indirecte schade. Als u een fysieke winkel gaat beginnen zou u een verzekering moeten afsluiten voor bedrijfsschade zoals: brand of waterschade. Als u personeel gaat aannemen is het ook verstandig om een AOV-Verzekering (arbeidsongeschiktheid) te gaan dit is niet verplicht. Ook kunt u conflicten krijgen met leveranciers, klanten of werknemers. In dat geval kun u gebruik gaan maken van een rechtsbijstandsverzekering.

 1. Voldoet uw bedrijf aan alle eisen?

Voor u begint moet u goed weten waar de zaak aan moet voldoen. Als u een fysieke ruimte wilt (bijvoorbeeld: kapsalon)bedenk u goed of dit mag volgens het bestemmingsplan? De gemeente waar u het bedrijf gaat staan kunt u daar het beste mee helpen, soms staan er ook informatie/eisen op de gemeente website vermeld en kunt u het dus gemakkelijk online terugvinden.

 1. Inschrijven bij de KvK en aanmelden bij de belastingdienst

Bent u helemaal klaar en bent u er 100% van overtuigd dat u dit wilt? Dan kunt u zich gaan inschrijven bij de KvK (Kamer van Koophandel). Wat gaat u doen bij de KvK? U moet eerst een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel zelf. Het inschrijven bij het Handelsregister bedraagt €50,- dit is eenmalig. Als u hier bent geweest krijgt u een btw-nummer en een KvK-nummer met deze 2 nummer kunt u de eerste orders gaan ontvangen en de facturen gaan uitschrijven. Goed om te weten is dat u minimaal een week voor de lancering van het bedrijf zich moet gaan inschrijven.

 1. Het netwerken met de eerste potentiële klantshutterstock_224800585

Uw ondernemersplan is klaar, de financiering bij de bank is rond, uw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. U kunt beginnen met de eerste klanten binnen halen. Voor startende ondernemers is het belangrijk het via de mond tot mondreclame te hebben en het verspreiden van sociaal media.

 

U ziet het, als startende ondernemer komt er best veel op u af. Toch liever hulp van derden bij het opzetten van uw bedrijf?  Er zijn voldoende instanties die u kunnen bijstaan, zo organiseert de Rabobank bijv.. diverse activiteiten en ook de Kamer van Koophandel geeft veel advies.

Succes! En u weet het… ‘één stap tegelijk’.

Van acht naar zes uur per dag werken?

Het antwoord op de vraag blijft lastig…
In het Zweedse Göteborg is een 2-jarig wetenschappelijk experiment naar de voor- en of nadelen van een zesurige werkweek afgerond. Het onderzoek duurde tot eind 2016.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, werkdagen van zes uur per dag. Maar in februari 2015 werd dit werkelijkheid voor de verpleegkundigen in het Svartedalens bejaardentehuis. In het kader van een wetenschappelijk experiment stapten zij over van een achturige naar een zesurige werkdag en dat ook nog eens voor hetzelfde loon.

Om ervoor te zorgen dat de patiënten in het bejaardentehuis dezelfde uren verzorging kregen aangeboden als voorheen, werden 15 nieuwe medewerkers aangeworven voor de duur van het experiment. Dit koste de gemeente een extra € 600.000 per jaar – een 22% stijging van de bruto kosten.

Uit het onderzoek kwam echter naar voren dat deze kosten gecompenseerd werden door 2 financiële voordelen.  Het ziekteverzuim onder de verpleegsters halveerde, en de werkloosheid daalde doordat er meer verpleegsters aan het werk konden. Dit betekende minder ziektekosten en minder uitkeringen. shutterstock_108438917-met-logoHet resultaat: de zesurige werkdag bleek uiteindelijk niet 22, maar 10 procent duurder dan een achturige werkdag. Had de gemeente ervoor gekozen om het loon van de verpleegsters aan te passen in plaats van hetzelfde te laten dan waren de kosten nog lager uitgevallen.

Het onderzoek heeft daarnaast duidelijk aangetoond wat de voordelen zijn voor de werknemers. Al vrij vroeg in het onderzoek werd duidelijk dat door de verkorting van de werktijd de verpleegkundigen zich gezonder en energieker voelden en ook meer tijd gingen besteden aan sociale activiteiten met de bewoners, zoals spelletjes, buiten wandelingen, gymmen of gewoon een goed gesprek. Een verhoging van de productiviteit aldus hoofdonderzoeker Bengt Lorentzon. ‘In Svartedalen lag het aantal activiteiten voor bejaarden 80 procent hoger dan in bejaardentehuizen met achturige werkdagen.’

Hoewel er dus wel degelijk kosten aan de werktijdverkorting verbonden zijn is er een verhoging in de productiviteit te zien. Nu het experiment is afgelopen zijn de verpleegsters echter weer aan het werk op basis van een 8 urige werkdag. Volgens de wethouder zorg van Göteborg Daniel Bernmar is het nooit het plan geweest om het experiment definitief te laten worden nadat het was afgelopen. ‘We wilden alleen kijken welke voor- en nadelen een zesurige werkdagen zou sorteren in een zwaar beroep zoals verpleegster. Nu kunnen we als samenleving een debat voeren over de resultaten: vinden we dat de 10 procent extra kosten opwegen tegen de immateriële voordelen, of niet?’

Bron:

The Guardian – 1

The Guardian – 2

De Volkskrant

WAT GAAT 2017 U FINANCIEEL BRENGEN?

De economie bruist en de financiële crisis lijkt voorbij, maar wat merkt de gemiddelde Nederlander daar eigenlijk van?

Afgelopen donderdag liet de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de kamer al duidelijk weten wat we kunnen verwachten in 2017.

wat-brengt-2017Zo zullen de meeste werkende Nederlanders een lichte positieve verandering terugzien op hun loonstrookje. Voor werknemers met een lager inkomen (tot ongeveer €40.000) is de plus op het loonstrookje het meest substantieel, zij hebben namelijk voordeel van het verhogen van de arbeidskorting en de algemene heffingskorting (AHK).

Ook het loonstrookje van de mensen die een uitkering ontvangen en het loonstrookje van de AOW’ers gaat er volgend jaar op vooruit door de reguliere indexatie. Het is echter de verwachting dat de loonstrookjes van pensioenfondsen weinig veranderingen zullen laten zien.

Naast de verandering in ons loonstrookje heeft het Centraal Plan Bureau (CPB) ook rekening gehouden met andere omstandigheden die van invloed zouden zijn op de koopkracht van Nederlanders. “De veranderingen in de inkomstenbelasting, toeslagen en de zorgpremie, samen met de ontwikkeling van lonen en prijzen bepalen het koopkrachtbeeld van 2017, gebaseerd op de meest recente economische raming van het CPB”, aldus de minister. Hierbij kan gedacht worden aan de verhoging van de huurtoeslag, zorgtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag in 2017.

Voor het vierde jaar op rij verwacht men dat in doorsnee de koopkracht zal stijgen met 0,7%. Huishoudens met een lager inkomen gaan er iets meer op vooruit dan andere huishoudens. Circa 82% van alle huishoudens heeft per saldo een positieve koopkrachtontwikkeling.

Hoewel erop Prinsjesdag nog een gemiddelde stijging van 1% werd verwacht is deze nu bijgesteld naar een gemiddelde stijging van 0,7%. Dit heeft met name te maken met de zorgpremies die hoger uitvallen én een hogere inflatie. “Overigens krijgen huishoudens met een laag inkomen deze hogere gemiddelde zorgpremie één-op-één vergoed door een hogere zorgtoeslag”, aldus de minister.

Alles in ogenschouw genomen verbetert het koopkrachtbeeld volgend jaar dus. En dat is een goed bericht voor de meeste huishoudens in Nederland.

Goed om te weten nu de jaarwisseling voor de deur staat.

Fijne jaarwisseling!

PS. benieuwd wat er specifiek voor u wordt verwacht lees dan zelf de brief van de minister:

Ministerie Sociale zaken en Werkgelegenheid, De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher, 22 dec 2016 Den-Haag, 2016-0000272402.